Topp 10 saker att göra och se i Koh Samui

Topp 10 saker att göra och se i Koh Samui

samui beach

Mot bakgrund av sin spektakulära Andaman vatten med klart vatten och korallrev, rikt djur-och växtliv, top-notch orter och intensiv part scen, har Samui satt upp varandra som en av Thailands mest populära semesterresmål. Det finns massor att göra i städerna såväl som ute på vattnet, under vattnet och i skogen. Den månatliga Full Moon parter som äger rum på en närliggande ön är ett absolut krav för alla full gas de alla. Allt detta tillsammans gör för en förstklassig semester i en av Thailands mest eftertraktade platser.

Temple of the Big Buddha

Wat Phra Yai är Samuis Tempel Big Buddha, med sin underskrift 12 meter hög Buddha-staty. Byggt 1972, ligger denna välkända tempel på en liten ö som är ansluten till huvudön av en bro. Tempelområdet hus också ett center för meditation, en annan drar för inspirerad besökare. När du besöker något tempel i Thailand, är det viktigt att följa de vanliga reglerna för klädsel och etikett som innehåller långbyxor, ärmar och ta bort dina skor innan själva templet.

Stränder

Stränderna i Samui är dess största attraktion, och var och en är känd för sina egna specifika egenskaper. Ao Tong Takian också kallas Silver Beach på grund av den strimma av dess sand och skimrande vatten, Lamai Beach är ett populärt resmål för familjer i ljuset av den rikliga vattensporter och aktiviteter, Choeng Mon erbjuder högre klassens boende i en avlägsen miljö och Chaweng Beach rallyn som den mest populära bland turister, med dess perifera av spännande aktiviteter såsom Muay Thai boxning och bungyjump.

Äta

Inget slår en kväll på en strandnära restaurang där du kan njuta av en avslappnad middag precis vid vattenbrynet. Samui färska skaldjur gör vägen för alla typer av förstklassig mat-oavsett om det är gourmet thailändsk mat och internationella rätter. Mer äkta och mycket prisvärd thailändsk mat får jagas ut på gatorna från lokala leverantörer, och i yttrandet från lokalbefolkningen, det sting desto bättre.

Festa och nattliv

Turistnäringen har banat väg för ett varierat nattliv som spänner över alla de stora utvecklade distrikt. Klubbar kan hittas på Lamai Beach, med turist-tag och utställningar för att hålla ditt intresse. Detta är också seedier sidan av ön med sin beskärda del av go-go barer och i utkanten av företag som kommer med på det. Liveband och lite mer exklusiva barer och klubbar finns på Chaweng Beach. En mer avslappnad scen på Big Buddha Beach med västerländsk stil atmosfär och utlandsstationerade ägda anläggningar.

Full Moon partyn

Även om de inte har deltagit i en, kommer nästan varje besökare till Samui höra om det beryktade Full Moon parter hålls en gång i månaden på angränsande Pha Ngan Island. Lokalbefolkningen taxi båtlaster med partysugna ut till denna ö som en förberedelse för pulshöjande parti som rasar hela natten för att hedra den fullmåne. Det finns en variation av musiken, och krämare dra nytta av sina hörn på marknaden genom att sälja alla typer av souvenirer, mat och andra ingestibles till skyhöga priser. Populariteten av denna månad parti har lett till att tillägg av ytterligare helgen parter att markera mindre minnesvärda faser av måncykeln.

Vattenfall

Det finns flera vattenfall på Samui att många turister väljer att besöka. Na Muang Fall 1 strömmar över en mycket lång klippa och spill i en stenig pool, medan det inte är bra för simning, leder den till en underbar natur. Dess disk, Na Muang Fall 2, ligger i närheten och är lätt att nå grupper av elefant ryttare och vandrare. Ett annat alternativ är att bege dig till Hin Lat Fall, som är ett bra ställe att njuta av en sval, sötvatten steget för en omväxling från att simma i havet.

Dykning

Koh Samui är en dykning i världsklass destination och den fantastiska havs korallrev utgör en stor möjlighet för alla kunskapsnivåer. Nybörjare kan anmäla dig till ackrediterade utbildningar på många dykaffärer i Bo Phut, Chaweng och Lamai. Mer kvalificerade dykare föredrar dykning vid Sail Rock eller Ang Thong National Marine Park, en imponerande 40-skärgården som kan skryta med en orörd natur. Den ultimata dykning destination i Thailand, Koh Tao inte alltför långt borta heller.

Dagsturer

Om du letar efter en flykt från det hektiska turismen scenen, bege dig till den södra sidan av Samui där dungar av kokospalmer och ro muslimska städer fiske har avvärjt den utveckling som har kommit över resten av ön. Det är möjligt att hitta en avskild strand för att fördriva några timmar, och det finns också några unika templen och chedis att undersöka.

Äventyrssporter

Äventyrssporter är ett dagligt tidsfördriv på Samui. Hela familjen kommer att uppskatta elefant rider i en djungel inställning och flera myndigheter kan ordna turer. Närmare stan, kommer barnen få spendera lite tid på go-kart bana. Samui Shooting Range ligger i Chawang, liksom bungyjump paviljongen. Den senare sitter intill stranden vägen nära Reggae Bar.

Naturliv

Visningen av djurlivet på Samui sträcker sig från insekter och fjärilar på Butterfly Farm till rasande buffel slagsmål planeras på lokal stadion. Det finns en orm gård, krokodilfarm och ett akvarium allt på huvudön. Den närliggande Ang Thong National Marine Park har vilda Gibbons lever i frodiga, djungel omgivningarna i lugna laguner och kalkstensklippor.

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/travel-articles/top-10-things-to-do-and-see-on-samui-island-thailand-122553.html

Kategori § Sevärdheter,Uteliv
Etiketter: 10 saker att se i aktiviteter i koh samui ang-ko@web.de att gora pa koh samui bungyjump bangkok bungyjump koh samui bungyjump pris koh samui gora pa koh samui koh .se koh samui klart.se saker att gora ko pah nang saker att gora pa samui saker att se koh samui thailands djurliv top 10 koh samui top saker att se thailand

Relaterade poster till Topp 10 saker att göra och se i Koh Samui

26 juli 2011 Översatt text om Koh Samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Topp 10 saker att göra och se i K..

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.