Stränder i Koh Samui

Stränder i Koh Samui

Koh Samui har ett underbart klimat och  många vackra stränder. Ta dock notis om att Koh Samui från maj till oktober påverkas av en sydostlig monsun och att det ofta blåser lite mer på Koh Samuis västra och norra kuster. Från oktober till januari har öns nordöstra del även en monsunperiod som kan påverka badvattnet på öns östra sida. I november kommer de stora regnen och då är det inte så bra att resa till Koh Samui om man tänkt sig ett trevligt strandliv.

Chaweng Beach

Stranden på Chaweng Beach har mycket finkornig sand och stranden är hela 6 km lång. Denna strand rankas som en av de bästa stränderna i Thailand och det är verkligen sant att stranden här är underbar, men vattnet är dock väldigt grunt. Vid lågvatten kan det vara så grunt att det är omöjligt, för vuxna, att simma. Desto längre norr om stranden man kommer desto grundare är det.

Chaweng Beach är annars turisternas favorit och vid denna strand är det enkelt att träffa på en massa turister från Sverige, Norge och Danmark. På stranden finns också en uppsjö av olika anläggingar – allt från utrustning för olika vattenaktiviteter till barer och restauranger.

Lamai Beach

Lamai Beach ligger lite söder om Chaweng och stranden är inte lika fin som den i Chaweng. Det betyder dock inte att den är obehaglig att gå på direkt. Vattnet på Lamai Beach är mindre grunt och personligen tycker vi att det uppväger strandens kvalité, men allt är ju efter smak givetvis. Stranden är annars omgiven av flera billiga hotell och boenden och staden i Lamai är som en mindre version av den i Chaweng.

Bangkao Ban och Ban Hua Thanon

Söder om Lamai Beach finns det flera små stränder och exempel på dessa är Bangkao Ban och Ban Hua Thanon. Båda dessa stränder är ganska trevliga, men inte på något vis extraordinära.

Choeng Mon

Norr om Chaweng, men ändå på den östra sidan av Koh Samui hittar du Choeng Mon. Stranden där har sand av mycket fin kvalité och man hittar även strandbarer, massage och uthyrning för vattenaktiviteter av olika slag. På kvällen tar mysiga restauranger över stranden.

Bophut, Big Buddha Beach Maenam

Norr om Koh Samui ligger flera stränder, dels kring flygplatsen och sevärdheten Big Buddha. Bo Phut och Bangrak (Big Buddha Beach) är mycket fina stränder, men du kommer hela tiden bli påmind om närheten till flygplatsen vilket kan vara lite tråkigt. Välj  istället stränder i Maenam – bra bad och färre personer än i den östra delen av ön. Stranden är ca 4 km lån och det är fortfarande ett område som utvecklas, så stranden lider inte av massturismen direkt.

Na Muang

Na Muang är en badort i mitten av Koh Samui. Detta är lite speciellt eftersom det är i inlandet och här badar man då i färskvatten istället för i saltvatten. Dessutom finns det två vattenfall som båda bidrar till en exotisk och romantisk miljö.

Koh Phangan / Ang Thong National Park

Ta en färja till Koh Phangan eller Ang Thong National park som vi verkligen rekommenderar. Den senare har ett antal små öar och korallrev och du kan väja att bo på en av de öarna och uppleva naturen på nära håll. Na Thon kan också besökas för en del shopping,  men utbudet består mestadels av typiska turistprodukter. Priset är dock i allmänhet lägre än på de större turistorterna.

Etiketter: bada vid maenam big buddha strand chaweng beach maj fin strand lamai koh lipe jenny's matblogg koh phangan i maj bada koh samui koh samui i maj koh samui norra chaweng koh samui str koh samui strand mysigaste stranden koh samui romantisk semester koh samui i maj


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Stränder i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.