Shopping i Koh Samui

Shopping i Koh Samui

Thailand är ett shoppingparadis för både välbärgade och mer snåla turister. I sanningens namn är shoppingen mycket bättre i Bangkok än på Koh Samui, men det betyder inte att du ska överge din shopping när du tar en resa till Koh Samui, det är bara det att Bangkok är ett shoppingparadis som egentligen inte finns på så många andra platser i världen.

Känt för kopior

Thailand är känt för alla kopior av olika produkter och allt går verkligen att hitta i två versioner – den riktiga och dyra samt den lokala och billiga kopian. Nu är det dock inte så att alla förfalskade varor har samma namn som dess orginal, istället för Levis-jeans kan man hitta saker som Live-jeans.

Vad du köper på Koh Samui

I Koh Samui finns det bra shopping för kläder och då tänker vi inte bara på billiga t-shirts och byxor. Man hittar även skräddarsydda kostymer, blusar, kjolar och olika klänningar. Skräddare finns i stort sett överallt på ön, men de flesta finns naturligtvis kring turistorterna och speciellt i Chaweng. De flesta skräddare är kompetenta och ärliga människor, så man behöver inte direkt oroa sig för att bli lurad. Priset för en skräddarsydd skjorta eller blus måste verkligen ses som en bra affär.

Du kan också handla foton och målningar av digsjälv till billiga priser och det finns ett antal olika hantverkarbutiker som erbjuder alla typer av vanliga målningar och kopior av kända mästerverk till överkomliga priser. Annars är det en glädje att gå till de lokala marknaderna som erbjuder färska grönsaker, frukt, livsmedel, kött och fisk. Om man inte är sugen på att shoppa mat är det ändå en upplevelse som man inte bör missa.

Shoppingtips

Det är först och främst Chaweng eller Lamai som gäller när det kommer till shopping i Koh Samui, men man får ändå inte glömma bort Na Thon som är öns administrativa centrum och där många ur lokalbefolkningen handlar. Priserna är därav oftast mycket lägre än vid turistorterna. Bland shoppingen kan det dock vara svårare att hitta sådant som resenärer letar efter, men det är ändå den bästa platsen om man är på jakt efter fynd. Om man inte orkar åka någonstans finns det annars gott om shopping lite varstans på ön, så det är inte så att man absolut måste åka iväg för att handla något.

Om du söker riktiga och traditionella varuhus hittas dessa i den norra delen av Chaweng t.ex. Tesco Lotus där det även finns en bowlinghall och olika aktiviteter för barn. Ett bra alternativ är också varuhuset i Na Thon som heter Samui Mart.

Skor

En av de bästa affärerna man kan göra på Koh Samui. Priserna är låga och man kan pruta.

Marknaden i Lamai

Precis bakom bensinstationen (PTT) i Lamai hittar man den stora matmarknden. Här erbjuds stekt fisk, hemmagjorda såser, papayasallad, blandade kryddor och mycker mer till riktigt bra priser – detta är en upplevelse för alla sinnen. Kanske prova på att äta en groda eller levande ål till middag? Detta är något som erbjuds här, exotiskt och roligt.

Allmän information om shopping i Koh Samui

Många butiker tar kreditkort, men det bästa (och säkraste) är att använda kontanter på marknaden. Ta ut kontanter i en av de många bankomater som finns på de större orterna som Chaweng. En del affärer på Koh Samui håller endast öppet mellan 09:00 och 11:00 på dagen, men många av marknaderna har oftast öppet nästan till midnatt eller senare medan de vanligaste butikerna stänger runt kl 18-20:00. Under turistsäsong har affärerna i regel öppet sju dagar i veckan.

Etiketter: billiga odd molly kopior code resort koh samui finns oddmolly i thailand hur m ko samui marknad ko samui shopping koh samui fiskar shopping koh samui fiske koh samui manga koh samui marknad koh samui priser koh samui resa koh samui shopping kopia odd molly kopior i thailand marknad koh samui marknad lamai odd molly i bangkok odd molly i thailand odd molly kopia odd molly kopia kina odd molly kopia thailand odd molly kopior odd molly kopior i thailand odd molly kopior kina odd molly kopior thailand odd molly thailand odd moly kopior thailand priser skr pruta koh samui samui lokala marknader restauranger shir saumi samt shoes koh samui shoping thailand koh samoui shoppa odd molly i phuket shopping in koh samui shopping koh chang shopping koh samui skraddare i koh samui klanning t-shirt koh samui ta ut pengar koh samui v vad kan man gora med sma barn pa koh samui vad kan man gora pa koh samui som barn var ska man handla i kosamui thailand varuhus koh samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Shopping i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.