Sevärdheter i Koh Samui

Sevärdheter i Koh Samui

Sevärdheter i Koh Samui lyser inte direkt med sin frånvaro. Det mest tillgänliga saker är givetvis olika typer av strandaktiviteter som snorkling, dykning eller olika båtturer, men för den som vill se lite mer kulturella saker finns det även gott om sådana.

The Big Buddha

Detta är förmodligen den populäraste attraktionen och sevärdheten på Koh Samui. Hela statyn är helt i guld och är 15 meter hög. Hela spektaklet finns att se nära flygplatsen i norra Koh Samui. Ett måste för alla kulturintresserade som tar en resa till Koh Samui.

Magic Buddha Garden

Besök den magiska Buddhaträdgården som innehåller en hel hög mängd olika Buddhastatyer mm. Mest imponerande är att allting där är skapat av en enda man. Om du tänkt åka dit ränka med en två timmar bilresa från Lamai (sydost om ön). Var dock nöjd över den fina rundturen du får av ön eller hyr en jeep och ta dig an Koh Samuis landskap!

Ormfarmen

Ormfarmen, ”Snake Farm”,  erbjuder giftiga ormar, skorpioner, och ibland uppvisning i form av tuppfäktning (för de som inte tycker det är omoraliskt). Visningar hålls dagligen kl 11:00 och 14:00 och Ormfarmen är belägen strax söder om Koh Samui i Baan Phang Ka. Ett måste även om man har barn med sig på resan som vi skriver under ”Barn” på denna guide till Koh Samui.

Paradisfarmen

Paradisfarmen, ”Paradise Farm”, är den nyaste sevärdheten och attraktionen på Koh Samui och kanske även den största. Erbjuder det högsta berget på Koh Samui, regnskog, exotiska fåglar, vilda djur och mycket mer. Paradisfarmen hittar du söder om ön, lite längre bort än Ormfarmen.

Fjärilsparken / Na Tian

Na Tian är namnet på den stora fjärilsparken som ligger strax söder om Koh Samui. Förutom vackra fjärilar i alla regnbågens färger finns det ett insektsmuseum och flera andra sevärdheter.

Foss Fall Na Muang

Na Muang består av två vattenfall där det högsta har en fallhöjd på 80 meter och räknas som den vackraste i Koh Samui. Na Muang ligger 10 km söder om Nathion i Ban Thurian. Ta dock notis om att det högsta vattenfallet endast kan nås med hjälp av att gå den sista biten. Det tar ungefär 30 minuter att gå den vägen, så detta är inget för de som inte gillar att gå.

Hin Ta – Hin Ya

Namnet går tillbaka till två märkliga stenformationer som med lite fantasi liknar en kvinnas och en mans värdefulla delar. Legenden säger att ett gammalt par drunknade i en båtolycka och att deras kroppar spolades upp på stranden och förvandlades till sten. Stenformationerna hittas på den södra delen av ön.

Etiketter: 67/ ar-an koh samui koh samui f koh samui regnskog paradise farm koh samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Sevärdheter i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.