Sevärdheter i Koh Samui

Sevärdheter i Koh Samui

samui

Ön Koh Samui är den 2: a största ön i Thailand. Koh Samui är nästan rund i formen och ligger precis intill den östra kusten av Krabi, nära Surat Thani. Det är också en av de mest kända turistattraktionerna i Thailand.

Koh Samui har en yta på ca 230 km ² (ca 90 kvm mil) och en befolkning på cirka 50.000 personer och med 2007. Den främsta Ön är omgiven av cirka 60 andra mindre öar. Den mellersta delen av Koh Samui är praktiskt taget öde och kontrolleras av ett berg skog med Mount Khao Pom som sin högsta topp på 635 (ca 2100ft). Öns lågland regioner är sammankopplade med bara 1 väg som crisscrosses omkretsen av ön.

Ön var först bebodd omkring 1500 år tillbaka. De ursprungliga invånarna var mestadels fiskare från Malaysia och södra Kina. Det var även visas på den kinesiska Mingdynastin kartor så långt tillbaka som 1687.

Ligger på den sydvästra kusten av ön ligger Nathon, den forna huvudstaden i Koh Samui. Denna region är ännu en viktig fiskehamn och även en inter-ö godstransporter centrum idag. Koh Samui var ett avskilt oberoende gemenskap så långt tillbaka som 20-talet, eftersom det finns knappt några affärer med fastlandet Thailand. Det fanns ingen väg på ön och den första byggdes under den inledande 70-talet.

Idag Koh Samui är en av de mest kända turistattraktion i Thailand och har även en egen internationell flygplats, känd som Samui flygplats. Bangkok Airways bedriver dagliga flyg till och från Samui. Samui flygplats har även flyg från Bangkok och andra stora städer i Sydostasien.

Samui ekonomi ursprungligen var beroende av jordbruk och fiske, men sedan 80-talet, turistindustrin blomstrade och är idag Koh Samui primära källan för inkomster.

Koh Samui främsta turistattraktioner sina vita vackra stränder och badorterna. Det finns avsnitt av stränder och boende ner stränderna i Chaweng, Lamai, Maenam, Bophut, Bangrak, Choeng Mon, Ao Tong Takian och Nathon. Av dessa Chaweng och Lamai stränderna är de mest kända ännu packad. Om du vill ha en avskild strand för rekreation, gå sedan till Maenam stranden.

En annan berömd sevärdhet i Koh Samui är en 12 meter (35 fot) hög idol av Buddha, kärleksfullt känd som ”Big Buddha”. Detta idol är beläget ovanför en traditionell dragon-åtgärder på tempel Wat Phra Yai. Koh Samui har även några andra införande tempel som Wat Khunaram. Den visar balsamerade kroppen av en munk, Loung Pordaeng.

Om du är mycket äventyrlig, är skogen berget på ön en utmärkt camping för djungelvandring. Den har också många vackra trädgårdar, vattenfall vid Na Muang och gårdar gummi.

Om du älskar djur, ta en tur till Koh Samui olika djur sevärdheter som krokodilfarm, apteater, gå på elefantrutter, en ormgård, ett nautisk akvarium och en fjärilträdgård.

Du kan ta en dagsutflykt till den fantastiska Ang Thong National Marine Park. Den perfekta tiden att åka till Koh Samui är under sommaren (februari-april). Med dessa spännande attraktioner är den här ön lockar turister från hela världen under hela året.

Läs orginalposten – http://goarticles.com/article/Tourist-Attractions-in-Ko-Samui/2469592/

Kategori § Koh Samui
Etiketter: djur koh samui djur koh tao koh samui ekonomi koh samuis ekonomi var ursprungligen beroende Samui Sevärdheter turistattraktioner i thailand

Relaterade poster till Sevärdheter i Koh Samui

14 juni 2011 Översatt text om Koh Samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Sevärdheter i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.