Semester Koh Samui

Semester i Koh Samui

Gör du en eller flera resor till Koh Samui kommer du säkert vilja utforska denna underbara semesterö. Det är lätt att ta sig från en plats till en annan genom att hyra bil, cykel, motorcykel, jeep eller med hjälp av en taxi. Det senare är faktiskt inte särskilt dyrt och med på köpet får du en förare som känner till ön. Samtidigt slipper du oroa dig över försäkringar och hyrbilar som tycks falla sönder när som helst.

Precis som i övriga Thailand finns det många lokala uthyrare av bilar, motorcyklar och mopeder som har väldigt låga priser. Utmaningen består mycket i att ta reda på vilken typ av tillstånd dessa fordon har. Vi rekommenderar starkt att du väljer en riktig och legitim och vettig hyresfirma. Detta kommer verkligen göra din semester i Koh Samui mycket enklare istället för att uppleva en massa onödigt strul som inte alls går hand i hand med en trevlig semester.

Vägarna är annars i allmänhet bra på Koh Samui, men det är givetvis klart fördelaktigt att ha bromsar som fungerar när man åker ner för en av öns alla många kullar. Priset för en hyrbil är normalt mindre än 300 kr per dag, men priserna varierar efter säsong och du kommer alltid hitta uthyrning från vissa till extremt låga priser, men var alltid skeptisk. Oftast får man vad man betalar för överallt i världen och det gäller även på Koh Samui. Kom även ihåg att använda hjälm om du hyr en moped eller en motorcykel.

Körstilen på Koh Samui är annars ganska lugn för att vara i Asien, men var ändå beredd på några mindre vanliga omkörningar av lokalbefolkningen. Både vänster och höger körfält används betydligt mer aktivt än vad vi är vana vid hemma i Sverige. Vi rekommenderar självklart att du kör lugnt och mer defensivt och inte ger dig i kast med att köra rally på vägarna. Du bör dessutom vara noga med att inte köra för långt ut på väggrenen eftersom de ofta inte kan stå emot en fullastad bil. En annan vanlig syn är dessvärre också att det på kvälls- och nattetid förekommer en hel del turister som kör moped eller motorcyklar med alkohol i kroppen, så kör alltid väldigt försiktigt då.

Etiketter: 67/ bil fran koh samui till phuket blogs/viewstory/289295 hur hyr man motorcykel koh samui hyra bil koh samui hyra moped i koh samui hyra moppe p koh samui koh samui moped koh samui motorcykel koh samui semester moped in koh samui moped koh samui motorcykel i thailand motorcykel koh samui sagt om koh samui semester semester i koh samoi semester koh samui semester resor


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Semester i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.