Resor till Koh Samui för en minnesvärd semester

Resor till Koh Samui för en minnesvärd semester

samui travel

Bild ett Koh Samui eftermiddag. I den dunkla svalka i ditt rum det enda ljud är att vågorna utanför fönstren och det stilla ljudet av din massös som arbetar på ryggen. Rummet är doftande kommer citrongräs och andra aromatiska örter och känslan av avslappning är absolut. Du upplever ett av underverken i Thailand -. Traditionell thailändsk massage och det känns himmelska

Du kan ha en stimulerande massage eller uppfriskande spa-behandling var som helst i Thailand, men på den tropiska ön Koh Samui, det är verkligen underbart. Om du vill göra hälsa i fokus din semester är detta det perfekta resmålet på grund av närvaron av de många bostads fasta och vårdcentraler förbättring. För dem som vill ha en detox, det finns fasta retreater med kolon bevattning, och du kan studera yoga och andra östliga regimer. Plus att du kan hitta otaliga restauranger med ekologiska menyer.

Det är ganska lätt att få till Samui dessa dagar kan du resa med buss, båt, tåg eller flyg – upp till dig som thailändarna säger! Verkligen allt beror på din budget och hur mycket tid du har. Om du kommer med bil eller tåg så kommer du också att behöva ta färjan så det kan ta upp till en dag för att nå ditt mål. Flying är naturligtvis den snabbaste metoden och flygplatsen på ön har vunnit utmärkelser för sin design som smälter in perfekt med den naturliga omgivningen. Flyg hit från hela inklusive Singapore, Malaysia och Hong Kong, inrikesflyg från Bangkok är regelbundna med de flesta av dem drivs av Bangkok Airways.

Tåg är ett bra sätt att resa runt Thailand, bekväm och billig. Reser från Hualamphong Station i Bangkok kan du boka ett luftkonditionerat utrymme eller fläkt beroende på hur bekväm du vill vara. Det blir billigare att köpa en biljett som inkluderar tåg och färja reser, kommer du i Surat Thani där det finns en buss väntar på att ta dig till färjehamnen i Donsak. Det finns också massor av bussbolag som reser till Donsak och de fungerar på samma sätt som att få tåget där du köper en kombination biljett för att ta dig hela vägen till Samui. Detta är den billigaste metoden, och du kan hitta VIP-tränare som har luftkonditionering och är mycket bekväma. Färjan tar 1 ½ timme och lämnar varje timme under dagen.

Det finns ingen kollektivtrafik på Koh Samui så du måste lita på gula taxibilar som tränar ganska dyra, eller stå vid sidan av vägen och du kommer snart att få plockas upp av en av de öppna pick-up stil familjebussar kallas ”låt thiews”. Men de inte springer på kvällen så om du vill gå längre bort då är man beroende av en taxi för att få dig dit. Du kan alltid hyra en bil eller jeep om du är säker nog att köra. Det finns vanligtvis motorcykel taxibilar bekväm för korta sträckor och billigt, eller hyr en själv att utforska ön. Var mycket försiktig dock som olyckor är vanliga på thailändska vägarna.

Samui har hängt med i tiden och det är vanligt för hotell och restauranger för att erbjuda Internet dessa dagar så att du inte kommer att bli avskurna från resten av världen! Bara inte förvänta sig samma hastighet som du kan få hemma, ha tålamod och koppla av, när allt du är på semester. Trådlösa hotspots finns också mer lättillgängliga och i allmänhet bör vara gratis.

Det finns gott om bankomater finns runt ön, särskilt i de mer turistiska områdena, eller pengar byta tjänster är också mycket vanligt. Var medveten om att bara de större hotell och resorts i allmänhet kommer att acceptera kreditkort, om du bor på ett litet familjeägt bungalow och äta på billiga thailändska restauranger måste du se till att du har kontanter på dig.

Det finns några att nämna även thailändska folket är generellt toleranta och glada av naturen, så länge du är artig och omtänksam och kom ihåg att du är i ett främmande land så bör det inte vara några problem. Thailändarna är blygsam till sin natur, så även om det är acceptabelt att vara täckt på stranden, på kvällarna eller i stan kom ihåg att klä på!

detta avseende är särskilt viktigt om du besöker ett tempel. Se till att du täcker upp och inte ha minimala toppar eller bikini! Många tempel har faktiskt saronger på plats för att låna ut till olämpligt klädd. Även om du är kvinna så att du inte röra en munk när han går igenom en ”rening” ritual och detta kommer att orsaka en hel del bestörtning.

Ta av dig skorna om du råkar besöka en thailändsk hus, gäller detta även för vissa butiker. Du kommer att se en hög med skor vid ingången, om så är fallet så bara följa efter. Slutligen, aldrig visa ilska till en thailändsk som du kommer att komma någonstans. Om en thailändsk person har att hantera en obehaglig situation de kommer helt enkelt att sakta ner eller till och med försvinna för en stund. Den argare du får desto mer kommer de att stå emot den situationen, hålla huvudet kallt och hålla leende och du får vad du vill ha en mycket snabbare. Kolla in för ett verkligt äventyr och en semester som du aldrig kommer att glömma.

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/hotels-articles/travel-to-koh-samui-for-the-holiday-of-a-lifetime-1989119.html

Kategori § Resor
Etiketter: bat till koh tao billig detox thailand fasta koh samui semester samui web

Relaterade poster till Resor till Koh Samui för en minnesvärd semester

26 juli 2011 Översatt text om Koh Samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Resor till Koh Samui för en minne..

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.