Koh Samui, från orört paradis till populärt resmål

Koh Samui, från orört paradis till populärt resmål

samui

Koh Samui är ett populärt turistmål och spretig paradisö. Det är känt bland lokalbefolkningen som ”Samui”, och ordet ”Koh” betyder ”ö”. Koh Samui mäter cirka 25 kilometer som längst och 21 km som bredast. Det är omgivet av mer eller mindre sextio andra öar, som utgör Ang Thong National Marine Park. Ön har en befolkning på cirka 5 000 invånare.

Koh Samui ligger i Gulf of Thailand, och var förmodligen upptäcktes av fiskare och handlare som söker skydd från stormar och grov vatten. Ön visades först i kinesiska kartor på 1500-talet och var känd som ”Pulo Cornam”.

Koh Samui var först bebodd av malajiska och kinesiska bosättare och namnet Samui tros vara antingen en förlängning av ”Mui”, en av de lokala inhemska träd, eller en förvanskning av det kinesiska ordet ”Saboey ”som betyder fristad.

Öns varma tropiska klimat gör det till ett idealiskt hem för läckra frukter som den lokala Lang San, små, runda och liknar litchi. Den ökända Durian, med dess berusande skarp smak och lukt, blomstrar också här. Ön är också hem för flera sorter kokospalm än någon annanstans i världen, även med de senaste angrepp av skalbaggar.

sextio år sedan, skulle du inte ha trott att Koh Samui skulle vara den livliga semester plats det är idag. Det fanns inga bilar eller vägar på ön fram till 1940-talet, och även efter en 6-timmars kväll båtfärd från Surat Thani på fastlandet, skulle du behöva lita på promenader som ditt huvudsakliga transportmedel inom ön. Det var ganska ont i huvudet att bara transportera maskiner och utrustning som det inte fanns några bryggor, ovanpå det grova bergiga terrängen var särskilt svår att hantera, förebygga utvecklingen av infrastrukturen.

Man kan föreställa sig hur, då de slutgiltigt anländer till ön efter flera timmars resa, skulle du att välkomnas av de mest orörda vatten och oskuld, vita sandstränder.

Men med envishet av de lokala och nationella statliga vägar slutligen färdig 1970, vid ungefär samma tid den första europeiska turister kom till ön med båt. Många av dessa turister skulle göra i Koh Samui sitt nya hem, och många av dagens anläggningar och restauranger återspegla detta.

Koh Samui blev något av en hippie fristad i 70 och 80, västerlänningar sitt avslappnad atmosfär som ger särskilt med en flykt från sitt hektiska moderna liv och chansen att börja på nytt.

Den verkliga vändpunkten i öns historia började på 1990-talet med bygget av Koh Samui flygplats, som ursprungligen var betjänas endast av Bangkok Airways men idag är också trafikeras av Thai Airways International. För fler flygningar information till Koh Samui, kan du besöka denna webbplats. Dessutom blev flera färjor däribland bilfärjor vanligare, en populär linje blir en från Don Sak till en brygga i västra delen av Koh Samui. Regelbunden och privata båtar kan också enkelt hyras från Surat Thani och Koh Phang-Ngan.

En allmän taxiservice fungerar inom ön tillsammans med Songthaews eller kollektivtrafik pick-up bilar, det senare mest gynnade på ön. Motorcyklar och cyklar kan också hyras på Koh Samui. De senaste tjugo åren har sett ett massivt inflöde av både turister och invandrare till Koh Samui

. Resorts, villor, bungalows, och alla sorters boende (en lista över boende i Koh Samui) tillsammans med restauranger, pubar och diskotek har vuxit upp över hela ön. Ön nu även har tillgång till en stabil, snabb internetuppkoppling. Kanske Koh Samui är inte den orörda och jungfruliga tropiskt paradis det en gång var, men det är fortfarande en mycket välkomnande tillflykt från stressen och jäktet i stadslivet. Innan du reser till Koh Samui, ta en titt på denna webbplats för Thailand restips.

 

Läs orginalposten – http://www.articlesbase.com/travel-tips-articles/koh-samui-from-pristine-paradise-to-popular-destination-922660.html

Kategori § Koh Samui
Etiketter: borakay filippinerns ko samui resetips koh samui resetips koi samui resetips paradiset resetips koh samui resm resmål restips ko samui restips koh samui restips paradis Samui samui restips

Relaterade poster till Koh Samui, från orört paradis till populärt resmål

19 juni 2011 Översatt text om Koh Samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Koh Samui, från orört paradis til..

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.