Barn i Koh Samui

Barn i Koh Samui

Koh Samui och barn är underbart som plats och om du är en mamma eller pappa som är lite försiktig kommer din resa bli minnesvärd för både stora och små. Thailand är varmt och Koh Samui är inget undantag. Kom ihåg risken för uttorkning och solbränna. Säkerhetsställ regelbunden tillgång till vatten och använd alltid rikligt med solkräm. Det thailändska folket älskar annars barn och om du bor i ett typiskt familjehotell eller bara något annat hotell kommer du se att personalen alltid behandlar barnen med både respekt och kärlek. Detta gäller även i butiker och på restauranger där barn mottages med uppriktig glädje.

Mat och hotell för barn

De flesta hotell från 3 stjärnor och upp har alltid en pool och möjligen även en barnpool. Annars är stränderna fantastiska lekplatser och har oftast grunt vatten. Var dock försiktig om du reser till Koh Samui oktober till januari, då kan det finnas starka strömmar. Inte minst på den sida av ön som innehåller semesterfavoriterna Chaweng och Lamai.

Den thailändska maten är något av det bästa som finns, men om barnen vill ha något annorlunda och kanske mer vanligt är det sällan problem att hitta det. På de stora orterna finns alla kända kedjor som McDonalds, Pizza Hut och liknande. Oftast kan man även beställa hamburgare, toast och liknande på de flesta mindre ställena också.

Om olyckan inträffar

Koh Samui har en väl utvecklad hälso-och sjukvårdssystem. Och även om ön är ett mycket säkert ställe att tillbringa din semester, då olyckor sker. Rådgör med Samui International Hospital på telefon 077 23 juli 81

Koh Samui har ett väl utvecklat hälso- och sjukvårdssystem. Även om ön är ett mycket säkert ställe att tillbringa din semester på så händer det givetvis att olyckor sker. Om något har hänt rådgör med ditt hotell som har ytterligare nummer du kan ringa om de inte direkt kan hjälpa dig (vilket de ofta kan).

Aktiviteter för barn

Det finns otaliga möjligheter att aktivera sina barn längs med stranden, snorkling eller bara lek på stranden. Det är inte direkt svårt att hitta något. Oavsett hur gamla barn du har finns det alltid något. Vid Choeng Mon hittar ni minigolf och inte långt därifrån en arena för fotbollsgolf. Det senare är mest för äldre barn (och vuxna) som kan lite fotboll (eller som tror att de kan det). För fler aktiviteter är det bästa att höra med ert hotell då många aktiviteter ständigt kommer och går på Koh Samui.

Orm- och krokodilfarmar

Koh Samui har både en ormfarm och en krokodilfarm, båda två kommer förmodligen att vara roliga för barnen. Krokodilfarmen, ”Crocodile Farm”,  ligger vid flygplatsen på den norra delen av ön medan ormfarmen, ”Snake Farm”, ligger på den södra delen av Koh Samui.

Utflykter i djungeln

Om ni tröttnat lite på stranden och behöver en dag från den föreslår vi en utflykt i djungeln. I närheten av Hin Lad -templet strax söder om Na Thon ligger ett 2 km långt spår som tar dig till vackra och naturliga simbassänger. Du kan också be ditt hotell komma med förslag på olika rutter, men hotellet kan också ordna med elefantridning, båtturer till närligande öar och mycker mer spännande.

Etiketter: at resa med barn koh samui barn ko samui barn koh samui barn kohsamui barn samui barnevennlig hotell koh samui barnfamilj koh samui barnsamui barnv barnvanligt pa samui hur kho samui med barn ko samui ko samui med barn ko samui var ska man bo med barn? koh samui koh samui aktiviteter barn koh samui barn koh samui bebis koh samui med barn koh samui med barn boende koh samui med barn hotell koh samui med bebis koh samui oktober koh samui resa dit koh samui resa dit med barn koh samui resa med barn koh samui utflykter krokodilfarm koh samui lekplats koh samui mat till bebis koh samui resa med bebis koh samui resa till koh samui med barn samui barn samui international hospital samui med barn the barn samui utflykter barn koh samui utflykter koh samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Barn i Koh Samui

Inget hittades..

I sammarbete med..

Resor

© Koh Samui Guide. Alla rättigheter förbehållna. Koh Samui Guide i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.